آنچه که والدین درباره بازیهای موبایلی و کامپیوتری نمی دانند

بچه های امروزی وقت خود را فقط به تماشای تلویزیون نمی گذرانند. برای بسیاری از آنها، بخش زیادی از این ارتباط دیجیتال صرف ساعت ها چسبیدن به بازی های ویدئویی می شود .

بچه های امروزی وقت خود را فقط به تماشای تلویزیون نمی گذرانند. برای بسیاری از آنها، بخش زیادی از این ارتباط دیجیتال صرف ساعت ها چسبیدن به بازی های ویدئویی می شود – که اغلب باعث خستگی یا عصبانیت والدین شان می شود. این بازی ها معمولا آموزشی در نظر گرفته نمی شوند، و در بسیاری از موارد، آموزشی نیز نیستند. با این وجود، جذابیت این بازی ها ممکن است اصطکاک در دنیای آموزش ایجاد کنند چون این احتمال می رود که مانع یادگیری شوند .به همین دلیل امروزه توسعه «بازی های کامپوتری و موبایلی آموزشی» دارد به شدت امری متداول می شود. 

بنابراین، اگر فرزندتان به خانه آمد و به شما گفت که در مدرسه بازی های ویدئوی می کنند یا بازی کردن در گوشی، تبلت، یا لپ تاپ، جزیی از تکالیف شان است، خیلی تعجب نکنید. مجموعه تحقیقات رو به رشدی وجود دارد که از موثر بودن بازی ها و تاثیر آن در آموزش حمایت می کنند. در اینجا چهار موضوع کلیدی وجود دارد که والدین باید در مورد بازی ها و یادگیری بدانند:

 

  1. بازی ها از یادگیری متمرکز بر دانش آموز و ایجاد انگیزه ذاتی حمایت می کنند

دلیلش ساده است – زیرا بازی ها سرگرم کننده هستند. برای والدین جای هیچ تعجبی ندارد که بچه ها به بازی های ویدئویی علاقمند هستند. یک بازی آموزشی خوب طراحی شده بچه ها را غرق در دنیا یا ماجرای آن بازی می کند، در حالی که همچنین به آنها کمک می کند تا مطالب آموزشی را از طریق تاثیر بازی و به کار بردن دائم آن بفهمند. بازی ها همچنین با دادن امکان انتخاب گزینه ها یا مسیرهای مختلف در حین حرکت به سمت هدف، به دانش آموزان، به آنها کمک می کنند تا احساس کنند که مالک یادگیری شان هستند. آخر از همه، یک سیستم «متوازن» یا اهداف موجود در یک بازی می تواند بچه های ذاتا رقابت جو را به خود جذب کند و به همه دانش آموزان هنگام رسیدن به یک مرحله جدید در بازی، حسی از موفقیت را بدهد.

 

  1. بازی ها فرصت تمرین و تکرار مهارت ها را فراهم می کنند

فرصت استفاده از مهارت ها، مخصوصا مهارت های جدید، برای تسلط یافتن و درک عمیق مطالب ضروری هستند. در واقع، انگیزه بخشیدن به بچه ها برای تمرین کردن مهارت های جدید، با این حال، می تواند بعضی مواقع چالش برانگیز باشد. این یکی از مهم ترین مزایای بازی های آموزشی است. آنها دانش آموزان را جذب می کنند، و با ایجاد یک محیط رقابتی که اغلب همراه با جوایزی (مثلا امتیازها، الماس ها یا گنج های مدفون شده) برای هر سوال صحیح هست، یکنواختی را از تمرینات می گیرد.

 

  1. بازی ها، فیدبک فوری و سازنده ای را در اختیار دانش آموزان قرار می دهند

فیدبک یا بازخورد، کلید کمک به پیشرفت دانش آموزان در مطالب جدید و انجام تمرین هدفمند است. همیشه در بازی ها، مانند این مورد، تقریبا از طریق ابداعاتی مانند دادن امتیاز، امرار معاش، یا رفتن به مراحل پیشرفته، فیدبک داده می شود. این فیدبک به دانش آموزان اجازه می دهد بدانند که در چه قسمت هایی بهتر هستند و روی چه قسمت هایی باید همچنان کار کنند – و این کار آنها را وارد فرایند بازی (و در نتیجه، مطالب) می کند.

 

  1. بازی ها به دانش آموزان مکان امنی برای تجربه شکست می دهند

دانستن نحوه شکست خوردن، و سپس به شیوه ای موثر دوباره به دست آوردن و پایداری کردن، یک مهارت آموختنی است. اگر دانش آموزان هیچ وقت شکست را تجربه نکنند، آنها فرصت بوجود آوردن توانایی لازم برای غلبه بر آن را از دست خواهند داد. یعنی این که، تجربه کردن شکست به شیوه ای سازنده، به جای آسیب رسان یا ترساننده، نیز مهم است، و بازی های آموزشی می توانند راه دستیابی به چنین تجربه ای را فراهم کنند. نرسیدن به مرحله بعدی، یا تمام شدن جان شخصیت بازی، به طور آشکاری تجربه شکست در مقیاسی بسیار کوچک است. اما، همچنین یک شیوه بسیار مطمئن است که دانش آموزان را تشویق می کند تا طرز فکر خلاقانه را به کار بندند و با یک تلاش جدید، روش متفاوتی را امتحان کنند.

در جزیره دانش با آگاهی از مزایای بازی های کامپیوتری بخش هایی برای سرگرمی و بازی در کنار آموزش تدارک دیده شده است تا موجب افزایش علاقه مندی دانش آموزان و تحریک حس کنجکاوی آنها شود . در جزیره دانش با پاسخ به هر سوال درست یک امتیاز و یک سکه داده می شود و دانش آموزان با جمع آوری آنها می توانند برای خرید کتاب صوتی و یا آواتار اقدام کنند و یا با پس انداز سکه ها به اهداف بزرگتری مثل دریافت قلک و ... دست پیدا کنند . همچنین با پیاده سازی ایستراگ حس کنجکاوی و تمرکز دانش آموزان برای پیدا کردن صندوقچه ها تحریک می شود . 

جهت ثبت نام در وبسایت روی لینک زیر بزنید 

برای ثبت نام در جزیره دانش اینجا بزنید  

مقالات مرتبط

چگونه به بچه ها یاد دهیم که عاشق یادگیری شوند ؟

9 توصیه آسان برای کمک در انجام تکالیف که هر پدر و مادری باید بدانند

افزایش اراده و عزم : این موضوع چه تاثیراتی دارد و چرا فرزندتان به آن نیاز دارد ؟

6 توصیه به والدین در مورد تعیین اهداف برای فرزندان